Foreningen Vinterlege For Udviklingshæmmede
Velkommen
Gæstebogen
Vinterlege 2020
Hvad er Vinterlege?
Foreningen
Aktiviteter i Norge
Skistedet Beitostølen
Tilmelding
Kontakt
Fotoalbum
Ros og Ris
LinksDer er 77
dage til næste Vinterlege
Årsberetning 2018-2019

Årsberetning 2018-2019
Årsberetning ved generalforsamlingen 2019
Vinterlegene har den glæde, at kunne byde en stor kerne af deltagerne velkommen år efter år. Nogle har været med i rigtig mange år og gensynsglæden er stor, når vi mødes i uge fire i Norge. Lige så stor gensynsglæden er, lige så glade er vi for, at kunne byde nye deltagere velkommen i Vinterlege familien.

Vi oplever en stigende interesse for den gruppe, vi kalder ”Rejs selv med Vinterlege guide”. Antallet stiger lidt hvert år og vi er i år oppe på 26 personer. Det er dejligt at se, at noget, der startede som et forsøg, er blevet en så stor succes. Vi vil arbejde for og prøve på, at imødekomme de ønsker og behov, der er forbundet med denne rejseform, så den fortsat kan udvikles.

Vinterlege året har sin helt egen cyklus. I februar, samles bestyrelsen til det første møde, hvor vi starter med at forholde os til de evalueringsskemaer, vi modtager fra jer. Vi ser på, om der er noget vi kan gøre bedre. Vi forholder os til nye forslag og gennemgår alt minutiøst for at kunne optimere Vinterlegene bedst muligt.
Det er jo jeres Vinterlege og vi vil derfor gerne imødekomme alt, hvad der er muligt og giver mening i forhold til vores målsætning. Bestyrelsens vigtigste formål er, at skabe et koncept, hvor aktivitet og socialt samvær kan gå op i en højere enhed. Det synes vi, at vi slipper rigtig godt afsted med, ikke mindst takke være jeres engagement, energi og gode humør.

Ud over de mange faste opgaver som at indhente rejsetilbud, søge fonde, tage imod jeres bestillinger, skrive referat fra møderne, føre regnskab og lave budget, lave avis, program, rejsefolder, arbejdsplaner, hjemmeside, aftale med samarbejdspartnere samt mange mange andre ting, sker der altid noget nyt som vi skal forholde os til.
Vi har fra år til år mange ting opmagasineret i et lille hus ved siden af hotellet. Da vi i år ankom til Norge blev vi noget overrasket. Der havde i maj været et lyn nedslag, huset var brændt og vores ting var gået op i røg eller skadet i branden. Derfor skal vi hurtigst muligt have et overblik over, hvilke ting der skal genetableres, så det er klar til Vinterlege næste år.

I år er deltagerantallet på 209. Indkvarteringen har i år været en udfordring, da rigtig mange af jer gerne vil bo i hytter i stedet for på hotellet. Vi har måtte finde nye hytter og Skeibo lejligheder.
Det har gjort, at nogle bor lidt langt væk fra hotellet og aftnernes arrangementer og derfor bliver hentet og bragt i vores bus. Til gængæld er disse boliger tættere på de daglige aktiviteterne i sneen.

Sidste år oplevede vi på ankomstdagen, at nogle af vores gæster måtte vente en rum tid på, at deres værelser var klar. Denne ventetid udløste en kompensation. I år har hotellet været meget mere opmærksomme. Det betød, at værelserne/hytterne var klar ved jeres ankomst og udlevering af nøgler gik hurtigt.

I det år, der er gået, har vi brugt en del tid på den nye Persondatalov. Vi har sat os ind i, hvad det betyder for en forening som vores og hvilke krav det stille til opbevaring af jeres persondata. Vi følger nu de retningslinjer, der er givet vedrørende idrætsforeninger.
Det betyder at: Persondata er beskyttet bag log-in og bruges kun i forbindelse med deltagelse i Vinterlege og slettes senest efter et år. Persondata opbevares på foreningens computer, og kan kun tilgås via password. Oplysninger udleveres kun til 3. person når der er brug for det, dvs. fly og færgebooking ol. Hvis man vil læse mere om det, kan man gå ind på vores hjemmeside for flere oplysninger.

Vi har inden for det sidste halve år tre gange oplevet at nogle har prøvet, at få udbetalt penge fra Vinterlege. Vores kasserer – Tina, har modtaget mails, hvori jeg – som formad bad om, at få overført penge til et kontonummer. Disse mails så meget ægte ud. Heldigvis har vi en politik i bestyrelsen, at ingen køber noget uden det er godkendt på et møde. Derfor blev forsøget på svindlen opdaget. Det er blevet politianmeldt, og politiet oplyste, at der havde været mange lignende sager.

Vi har et par gange oplevet, at den kælk som vi bruger til persontransport på kælkebakken er væltet under transporten med personer. Af hensyn til sikkerheden har vi indkøbt en ny kælk. Udover kælk har vi også investeret i fire walkie-talkie, som b.la skal bruges ude på alpinbakken.

Da det er ved at være nogle år siden vi sidst gennemgik alle vores kompendierne, som beskriver alle vores arbejdsopgaver, har vi sat det som mål at gennemgå dem i 2019.

Det er nu et år siden, at vi sidst var samlet i Norge og det virker som om, at der er rigtig lang tid til vi mødes igen. Det er det jo også,- 12 måneder er lang tid, men på forunderlig vis, går tiden alligevel hurtigt og inden vi får set os om, er det blevet Vinterlege tid igen.
I mellemtiden kan vi holde kontakt med hinanden på vores Vinterlege gruppe på Facebook. Det er rigtig hyggeligt, at have kontakt med jer løbene hen over året.

Til sidst vil jeg sige tak for et godt år sammen med jer deltagere. Det er tydeligt at Vinterlege betyder noget specielt for jer. Det er skønt at se jeres glæde og jeres høje aktivitetsniveau både ude i sneen og til arrangementerne om aftenen. Jeg og hele bestyrelsen håber at vi ser jer alle igen til næste år hvor vi kan fejre 30års jubilæum.


Tak til fondene, som gør det muligt at have mange forskellige aktiviteter på programmet, så som hestekane, snescooter, kælkeræs, bi-ski, skiinstruktør, band ol.

Tak til hjælpere - alle de dejlige Blåjakker -, som altid står klar til at hjælpe, pjatte, danse og bare er med til at gøre det sjovt og dejligt at være på vinterlege.

Tak til alle samarbejdspartnere i Norge: skicentret, hotellet, skiudlejning.

Tak til Polar Expressen og lyd, som altid er garant for god musik, og hyggeligt samvær.

Tak til biski instruktørerne, som år efter år kommer og er en del af vinterlegene, og som gør, at alle uanset om man kan stå på ski eller ej, kan opleve at suse ned af fjeldet.

Tak til vores rejsearrangør Johanne fra Vinterly.

Tak til alle i bestyrelsen, fordi i er dem i er, hver i sær, og som gør det hyggeligt og dejligt at lave bestyrelsesarbejde.

    Formand Lene Philippon, Ebeltoft - mail: lene@vinterlege.dk