Foreningen Vinterlege For Udviklingshæmmede
Årsberetning 2019-2020

Årsberetning 2019/2020

Da vi for et år siden, afholdte generalforsamling på Skeikampen vidste vi ikke, at Vinterlege 2020 skulle afholdes et andet sted. Bestyrelsen havde, mens vi var i Norge godt fornemmet, at det måske gik den vej. Kort tid efter vores hjemkomst, meldte Thorn hotel ud, at de desværre ikke havde plads til os i 2020. Flytning af Vinterlege blev derfor det vigtigste punkt på årets første bestyrelsesmøde.

Selv om der findes rigtig mange steder hvor man kan stå på ski, både i Norge, Sverige og Østrig er det de færreste steder, der har plads til, at vi alle kan mødes om aftenen til dans og hygge. Det sociale om aftenen og det at kunne sidde og hygge sig samme om eftermiddagen er en stor del af det, at være på Vinterlege. Bestyrelsen vægter derfor fællesskabet højt, ude såvel som inde, velvidende, at vi derved fraskriver os muligheden for, at afholde Vinterlege rigtig mange steder.
I april tog tre bestyrelses medlemmer sammen med vores rejsearrangør Johanne fra Vinterly til Norge og Sverige for at se på mulige steder til afholdelse af Vinterleg.
Vi besøgte først Beitostølen i Norge og derefter Stoten i Sverige. Begge steder fik vi en rigtig fin modtagelse af søde og velvillige folk, der tydeligvis var stolte og glade for deres sted.
Stöten har et rigtig godt skiområde og på rigtig mange måder kunne vi godt se Vinterlegene afholdes der. Det store minus var, at der på Stöten ikke kan betales med kontanter. Dette ville betyde, at de af vores gæster der ikke har dankort ol. ikke ville kunne handle hos købmanden, i butikkerne samt købe drikkevarer på hotellet.
Bestyrelsen talte grundigt fordele og ulemper ved de to steder ignnem. Der var ingen tvivl om, at begge steder var velegnet til Vinterlege men da regnskabet blev gjort op, var vi ikke i tvivl om, at det var på Beitostølen vi ville afholde Vinterlege.
I oktober rejste der igen en gruppe fra bestyrelsen til Norge. De havde til opgave at flytte de ting vi havde på Skeikampen til Beitostølen. De fik samtidig lavet de første aftaler med vores nye samarbejdspartnere og fik lagt kimen til det nye gode samarbejde. Derefter ventede der et større arbejde med at få beskrevet Beitostølen b.la til hjemmesiden og til tilmeldingsfolderen.

Beitostølen byder på flere og anderledes muligheder end vi før har været van til. Vi håber, at vi via evalueringsskemaerne, kan få et samlet billede af, hvordan I synes om at være her. Vinterlege er til for jer og vi vil derfor gerne imødekomme alt hvad der er muligt og giver mening i forhold til vores målsætning, nemlig at skabe aktivitet igennem socialt samvær

Vinterlegene afholdes i år en uge før en vi plejer. Dette skyldes, at hotellet allerede havde mange bookninger, da vi meldte vores ankomst og vi måtte derfor tage den uge der var ledig. Vi arbejder på, at vi til næste år igen kan afholde Vinterlege i uge 4.

Vi har valgt at lyttet til de af jer, der havde et ønske om, at aftenarrangementet inden afrejsedagen skulle slutte tidligere. Vi havde derfor valgt, at slutte Vinterlegene af med et brag af en afterskiing. Vi hørte god musik, danse og sang afslutningssangen, præcis som vi plejer, dog med den lille ændring, at festen sluttede kl. 22.
I år var deltagerantallet på 140. Det er jo ingen hemmelighed, at deltagerantallet har været dalene de senere år, og i år er det laveste deltagerantal nogen sinde. Vinterlegene kan mærke, at det er mange der bliver ramt på pengepungen når de skal ud at rejse. I flere kommuner i Danmark er der loft på hvor mange dage, man kan komme på ferie inden man selv skal betale for personaledeltagelse, og nogle steder må man ikke rejse uden for kommunen. Der er i den forbindelse flere der fejlagtigt har troet, at det er Vinterlegenes priser der er steget, det er de ikke.
I år er det 30år siden det første Vinterlege blev afholdt. Vi skylder dem der fandt på dette fantastiske koncept en stor tak. Vinterlegen har skiftet form og farver gennem årene, Gæster er kommet og gået, Blåjakker er blevet skiftet ud, men igennem alle årene, har udeaktivitet og socialt samvær været i højsæde. Mange af jer har været med i en del år, og der er også blåjakker der har været med i rigtig mange år. Birger har været med alle 30år og Grethe har siddet i bestyrelsen i 20år. Jeg tror at mange af os næsten ikke kan forestille os et Vinterleg uden deres deltagelse.
Igennem de sidste mange år har både I, og vi Blåjakker været gengangere.
I er en gruppe, der troligt kommer på Vinterlege hvert år, det er vi rigtig taknemmelig for. Vi i bestyrelsen og alle Blåjakker glæder os hvert år til, at mødes med jer når det bliver januar. Ingen af os kan forestille os et år uden Vinterlege og vi ønsker, at vi skal kunne mødes i mange år frem. Bestyrelsen holder et ekstra bestyrelsesmøde i februar, med Vinterleges fremtid som eneste punkt. Vi skal se på, hvordan vores penge slår til længst muligt, så vi kan mødes igen til Vinterlege 2021 og gerne mange år frem.
Jeg vil gerne opfordr jer alle til, at fortælle folk der ikke kender til Vinterlegen om hvordan det er og om, hvor glade I er for det. Det kunne være dejligt, hvis I og vi kom i kontakt med folk der ikke kender til vores forening, og at vi den vej igennem kunne få flere deltagere.
I det år der er gået, har der været fin gang i vores Vinterlege gruppe på Facebook. Hver søndag er der troligt blevet talt ned til næste Vinterlege. Det har været hyggeligt, at kunne skrive med jer og rigtig hyggeligt at kunne se, at I skriver med hinanden og derved stadig kan have kontakt til vil ses igen. Lad os hold godt fast i den fine tradition.

Jeg vil sige tak for et godt år sammen med jer deltagere, ikke mindst tak for jeres arrangement, energi og gode humør.
Det er tydeligt at Vinterlege betyder noget specielt for jer. Det er skønt at se jeres glæde og jeres høje aktivitetsniveau både ude i sneen og til arrangementerne om aftenen. Jeg og hele bestyrelsen håber at vi ser jer alle igen til næste år.
Lene

    Formand Karina V. Dannerfjord, Vrinners - mail: karina@vinterlege.dk