Foreningen Vinterlege For Udviklingshæmmede
Aktiviteterne
>Alpinanlægget
Træning i alpin foregår ved Begynderhejsen under vejledning af norske instruktører og danske Blåjakker. Alpinanlægget har åbent fra kl. 10.00 - 16.00. Der vil være instruktion mellem kl. 10.00-12.00 og kl. 13.30-15.30.

Snowboard
Hvis du er til snowboard og mangler instruktion, kan du henvende dig til en Blåjakke, som kan fortælle dig om mulighederne.

Kælkebakken
Prøv de mange kælke. Hvis du gerne vil prøve Vinterlegenes kælke til to personer, skal du kælke sammen med en medarbejder. Kælkekørere og Kælkene transporteres til toppen af bakken med en snescooter. Blåjakkerne hjælper dig med kælkene og passer på at sikkerheden overholdes. Blåjakkerne er på kælkebakken i tidsrummet kl. 10.00-12.00 og igen fra kl. 13.30-15.30.

Langrendsområdet
Der er kørt løjper op i forskellige sværhedsgrader og længder. Hvis du er øvet skiløber er der mange udfordringer på Beitostølen. Du kan få et gratis løjpekort i receptionen. Hvis vejret tillader det, vil der blive arrangeret en langrendstur på fjeldet for de øvede. Der er skiinstruktion af norske skiinstruktører og Blåjakker fra klokken 10.00 - 12.00 og igen fra klokken 13.30 - 15.30.

Snesko
Hvis du vil prøve snesko kan du låne et par af Blåjakkerne ved langrendsområdet. Der vil blive arrangeret gåture, såfremt nogen har lyst.

Konkurrence
Sidste dag på Vinterlege er konkurrence dag. Mød op til konkurrence i alpin, langrend kælk, snowboard og snesko. Du kan kun deltage i en disciplin. Alle deltagere får en medalje og et diplom med hjem. Derudover opfordres alle til at møde op og heppe!!

Biski
Et tilbud til dig, som ikke står på ski. En Biski kan sammenlignes med en gocart, bare på ski. Du sidder i Biskien og bagved står instruktøren og styrer. Først op med liften og ned ad bakken i susende fart.

Bålplads
Bålpladsen ligger ved langrendsområdet. Det er et oplagt mødested, hvor du kan varme dig ved flammerne fra bålet eller tage en varm drik. Der vil blive serveret grill pølser og lomper fredag fra kl 12.

Hundeslæde(kun nogle år)
Her har du mulighed for at få en slædetur trukket af 8-10 meget ivrige hunde, der når de bliver sluppet løs, løber i susende fart hen over sneen. Der er plads til 3-4 personer i en hundeslæde.

Tur til Toppen
Tag med stoleliften op til toppen af alpinbakken. På toppen kan du vælge at stå af og nyde et krus varm saft inden turen igen går ned med stoleliften. Dagen vil blive skrevcet på opslagstavlen (turdagen er afhængig af godt vejr)

Afslutningsfest
Den sidste aften inden turen går hjem igen, holdes der en stor fest, hvor PolarExpressen vil fyre op under publikum med masser af fed musik. Arrangementet starter kl.20.00 med uddeling af diplomer og præmier i de konkurrencer der har været afholdt i løbet af ugen.

Afterskiing
Efter en hård dag i sneen vil Vinterlegenes hus orkester en eftermiddag og en aften spille dansemusik og vinterlegesange.

Scenen er Din
Du har mulighed for at deltage i Vinterlegenes eget Show. Du kan stille op solo, eller lave en gruppe, det er helt op til jer. Det der tæller er, at I har lyst til at optræde på scenen. En god ide´ er at få øvet hjemmefra og husk at medbringe sange eller musik på en cd. Bandet spiller også gerne til jeres optræden.

Udover alt dette vil der være
velkomstmøde/orientering
Foreningens generalforsamling
Aftenkælketur med liften
- og hvad vi ellers finder på.
Det endelige program vil blive udsendt til deltagergrupperne i December måned.
Aktiviteterne vil også være annonceret på opslag på opslagstavle ved receptionen.
- ret til ændringer forholdes -

    Formand Karina V. Dannerfjord, Greå - mail: karina@vinterlege.dk