Aktiviteter i Norge

Vinterlege tilbyder en lang række aktiviteter i Norge under dit ophold, så du er sikret en ferie med alt det du bedst kan lide, uanset om du er til fart over feltet, hygge i sneen eller begge dele. Deltagelse i vores aktiviteter er frivilligt og kræver ingen tilmelding – du skal bare møde op.

Det endelige program for alle årets aktiviteter sendes til tilmeldte med posten i december. Programmet kan også findes på hotellets opslagstavle under turen.

 

  Med fuld skifart

Alpinanlægget
Træning i alpinanlægget fokuserer på både styrtløb og slalom med ski. Aktiviteterne foregår ved Begynderhejsen under vejledning af vores kyndige norske instruktører og danske Blåjakker. Alpinanlægget har åbent fra kl. 10.00 – 16.00. Der vil være instruktion mellem kl. 10.00-12.00 og kl. 13.30-15.30.   
Snowboarding
Der er fuld fart over feltet når du drøner henover sneen med et snowboard under dine fødder. Hvis du under ferien har lyst til at snowboarde, kan du henvende dig til en Blåjakke og høre om mulighederne.   
 
Kælkebakken
Ingen ferie i sneen uden den gode gamle klassiker. Prøv en af de mange kælke til én eller flere personer. Kælkekørere transporteres til toppen af snebakken med en snescooter, og suser derefter ned igen med egen kælkekraft.Vores Blåjakker står klar til at snuppe en tur sammen med dig på 2-mands kælken, og sørger også for at sikkerheden overholdes. De er til stede på bakken mellem kl. 10.00-12.00 og igen fra kl. 13.30-15.30. 
Langrendsområdet
Beitostølen tilbyder mange forskellige løjper tilpasset både nye og erfarne skientusiaster. Du kan få et gratis løjpekort i receptionen når du ankommer. Hvis vejret tillader det,  arrangeres en langrendstur på fjeldet for de øvede. Skiinstruktion finder sted hos de norske skiinstruktører og Blåjakker fra kl. 10.00 – 12.00 og igen fra kl.13.30 – 15.30 alle dage.    

  Ude i sneen

Biski
Kan du ikke stå på ski? Så er biski måske lige noget for dig. Biski fungerer lidt som en lille go-cart, hvor du sidder i Biskien mens instruktøren står bag ved dig og styrer: Først op med liften og derefter ned ad bakken i susende fart.  
Bålplads (og varm kakao)
Nær langrendsområdet finder du Bålpladsen. Et oplagt mødested, hvor du kan varme dig ved flammerne og få en varm drik i hyggeligt selskab. Om fredagen, griller vi pølser og lomper fra kl 12.

 

Snesko
Deltagere med vandrelyst kan låne et par snesko ved langrendsområdet. Såfremt der vises interesse, arrangeres der gåture i sneen, hvor vi kan nyde den smukke natur og de prægtige landskaber.    
Hundeslæde 
Nogle år får vi besøg af de lokale hundeslæder, og der er muligt at få en tur. De ivrige slædehunde glæder sig til at suse henover sneen sammen med dig. Hver hundeslæde har plads til 3-4 deltagere.   
Tur til Toppen
Tag med stoleliften op til toppen af alpinbakken. På toppen kan du vælge at stå af og nyde udsigten med et krus varm saft inden turen går ned igen. Hvilke dage stoleliften holder åbent, afhænger af vejret.    

  Hygge i varmen

Aktiviteter på hotellet
Der er masser at tage sig til på hotellet hvis du har brug for en dag med ro. Spil brætspil med de andre gæster, sæt dig foran pejsen i loungen med en god bog eller slap af ved swimmingpoolen.    
Live musik
Musikken i år leveres af de altid muntre musikanter i bandet “POLAREXPRESSEN”.
Hør en demo med nogle af deres sange.    
Afterskiing
Ingen skiferie unden afterskii-stemning. Efter en hård dag i sneen sørger Vinterlegenes hus-orkester for en svingende eftermiddag og aften med dansemusik, højt humør og sang.    
Afslutningsfest
Den sidste aften inden turen går hjem, holder Vinterlege stor fest. Bandet “PolarExpressen” vil fyre op under publikum med masser af fed musik. Arrangementet starter kl.20 med uddeling af diplomer og præmier i de konkurrencer der har været afholdt i løbet af ugen.    
Scenen er Din
Er der en lille sanger gemt i dig eller din vennegruppe? Så deltag i Vinterlegenes talentshow “Scenen er din!” hvor du kan stille op selv eller som gruppe. Det kan være en god ide at øve dig hjemmefra og husk at medbringe egen musik på CD eller USB-pen. Bandet spiller også gerne til jeres optræden.
    
Konkurrence
Sidste dag på Vinterlege er konkurrencedag! Mød op til konkurrencer i alpin, langrend, kælkekørsel, snowboarding og snesko-ekspertise. Alle deltagere får en medalje og et diplom som kan tages med hjem. Det er kun muligt at deltage i én konkurrence på dagen – så medbring gerne godt humør og masser af heppelyst til de andre discipliner.     
Og meget mere!
Udover alle de andre aktiviteter i programmet, vil der også være velkomstmøder/orientering, en generalforsamling, Aftenkælketur med lift – og hvad vi ellers finder på i år!