Aktiviteter i Norge

Vinterlege tilbyder en lang række aktiviteter i Norge under dit ophold, så du er sikret en ferie med lige præcis de aktiviteter du helst vil deltage i. Deltagelse er frivilligt, og kræver ingen tilmelding – blot fremmmøde.

Du vil modtage det endelige program med posten i december. 
En ugeplan for 2024 kan downloades her.

Programmet annonceres også på opslagstavlen i hotellets reception.

Med fuld skifart

Alpinanlægget

Træning i alpinanlægget fokuserer på både styrtløb og slalom med ski. Aktiviteterne foregår ved Begynderhejsen under vejledning af vores kyndige norske instruktører og danske Blåjakker. Alpinanlægget har åbent fra kl. 10.00 – 16.00. Der vil være instruktion mellem kl. 10.00-12.00 og kl. 13.30-15.30.

Snowboarding

Der er fuld fart over feltet når du drøner henover sneen med et snowboard under dinefødder. Hvis du under ferien har lyst til at snowboarde, kan du henvende dig dig til en Blåjakke, og høre alt om mulighederne.

Kælkebakken
Ingen ferie i sneen uden den gode gamle klassiker. Prøv en af de mange kælke til én eller flere personer. Vores Blåjakker står klar til at snuppe en tur sammen med dig på 2-mands kælken.

Kælkekørere transporteres til toppen af snebakken med en snescooter, og suser derefter ned igen med egen kælkekraft. Blåjakkerne sørger for at sikkerheden overholdes og er til stede på bakken mellem kl. 10.00-12.00 og igen fra kl. 13.30-15.30.

Langrendsområdet
Beitostølen tilbyder mange forskellige løjper tilpasset både nye og erfarne skientusiaster. Du kan få et gratis løjpekort i receptionen når du ankommer. Hvis vejret tillader det,  arrangeres en langrendstur på fjeldet for de øvede. Skiinstruktion finder sted hos de norske skiinstruktører og Blåjakker fra kl. 10.00 – 12.00 og igen fra kl.13.30 – 15.30 alle dage.

Ude i sneen

Biski
Kan du ikke stå på ski? Så er biski måske lige noget for dig. Biski fungerer lidt som en lille gocart, hvor du sidder i Biskien mens instruktøren står bag ved dig og styrer. Først op med liften og derefter ned ad bakken i susende fart.
Bålplads (og varm kakao)
Nær langrendsområdet finder du Bålpladsen. Et oplagt mødested, hvor du kan varme dig ved flammerne og få en varm drik i hyggeligt selskab. Om fredagen, griller vi pølser og lomper fra kl 12.
Snesko
Deltagere med vandrelyst kan låne et par snesko ved langrendsområdet hos en Blåjakke. Såfremt der vises interesse, arrangeres der gåture i sneed, hvor vi kan nyde den smukke natur og de prægtige landskaber.
Hundeslæde 
Til alle vores dyreelskere har vi nogle år besøg af de lokale hundeslæder. Her har du mulighed for at få en slædetur, trukket af en flok ivrige hunde klar til at suse henover sneen. Hver hundeslæde har plads til 3-4 deltagere.
Tur til Toppen
Tag med stoleliften op til toppen af alpinbakken. På toppen kan du vælge at stå af og nyde udsigten med et krus varm saft inden turen igen går ned med stoleliften. Hvilke dage stoleliften holder åbent afhænger af vejret.

Hygge i varmen

Aktiviteter på hotellet
Der er masser at tage sig til på hotellet hvis du har brug for en dag med ro. Spil brætspil med de andre gæster, sæt dig foran pejsen i loungen med en god bog eller slap af ved swimmingpoolen efter en lang dag i sneen.
Live musik
Musikken i år leveres af de altid muntre musikanter i bandet “POLAREXPRESSEN”.
Afterskiing
Ingen skiferie unden afterskii-stemning. Efter en hård dag i sneen sørger Vinterlegenes hus-orkester for en svingende eftermiddag og aften med dansemusik, højt humør og sang.
Afslutningsfest
Den sidste aften inden turen går hjem igen, holdes Vinterlege stor fest, hvor bandet “PolarExpressen” vil fyre op under publikum med masser af fed musik. Arrangementet starter kl.20 med uddeling af diplomer og præmier i de konkurrencer der har været afholdt i løbet af ugen.
Scenen er Din
Er der en lille sanger gemt i dig eller dine venner? Så deltag i Vinterlegenes talentshow “Scene er Din!” hvor du kan stille op selv eller som gruppe. Det kan være en god ide at øve dig hjemmefra og husk at medbringe egen musik på en CD eller USB-pen. Bandet spiller også gerne til jeres optræden.
Konkurrence
Sidste dag på Vinterlege er konkurrencedag! Mød op til konkurrencer i alpin, langrend, kælkekørsel, snowboarding og snesko-ekspertise. Alle deltagere får en medalje og et diplom som kan tages med hjem. Det er kun muligt at deltage i én konkurrence på dagen – så medbring gerne godt humør og masser af heppelyst til de andre discipliner. 
Og meget mere!
Udover alle de andre aktiviteter i programmet, vil der også være velkomstmøder/orientering, en generalforsamling, Aftenkælketur med lift – og hvad vi ellers finder på i år!